Tapas

Tapas
Tapas är spanjorernas snacks, småplock som man kan sitta och njuta av i timmar medan man väntar på den riktiga maten. Det finns restauranger som har ett 30—40 tal olika sorter att fresta med. Det enklaste är några oliver, pimentofyllda eller fyllda med sötmandel, potatis- chips och jordnötter. Man kan gå in på en tapasbar nästan var som helst i
Spanien och få sällskap med bybefolkningen som fördriver tiden fram till middagen. Beställer man då ett glas vin så får man ofta ett fat med lite småplock. Medan man sitter och knaprar på sina chips fylls baren av folk som kommer direkt från sitt arbete och vill sitta ner och prata en stund innan de går hem. Många barer har sina specialiteter som har gjort dem berömda.
Ofta är det skaldjur eller bläckfisk som anrättas på många olika sätt. Det kan vara ålyngel (angulas) som flottyrkokas tillsammans med spansk peppar och vitlök. Ålyngel är en rätt som det kan vara roligt att prova. En portion består av minst 50 små tänd- stickssmala ålar som äts med vitt bröd och sallad. 

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License