Humus Od Leblebija

HUMUS OD LEBLEBIJA
Humus služi i kao umak i kao namaz. Naime, u njega se može umakati čips ili sveže povrće (na primer, paprike ili šargarepa sečene na dugačke režnjeve, nadzemni deo celera - prutovi). Odličan je kao namaz za tortilje (kada se može kombinovati sa povrćem i sirevima i urolati u palačinku), ali i za prepečeni hleb, kada se takođe može kombinovati sa seckanim svežim povrćem i turšijom.

Potrebno je: 1 kg leblebija, 1 kašičica sode bikarbone, 100 gr lomljenog (istucanog) sušama, 1 limun, Vi šolje maslinovog ulja, so po želji;
Priprema: Leblebije nalijte toplom slanom vodom i ostavite da prenoće. Sledećeg dana ih skuvajte, skidajući penu sa površine. Kada leblebije omekšaju, dodajte sodu bikarbonu. Oljuštite skuvane leblebije, i stavite ih u posudu u kojoj ćete ih pomešati sa limunovim sokom, solju, maslinovim uljem i susamom i dobro umutite da dobijete pire. Prespite u posudu za služenje i pospite sitno seckanom crvenom paprikom koju ste propržili na puteru, i seckanim peršunom.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License

Subscription expired — please renew

Pro account upgrade has expired for this site and the site is now locked. If you are the master administrator for this site, please renew your subscription or delete your outstanding sites or stored files, so that your account fits in the free plan.